Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΩΝ


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΩΝ
ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ
ΤΟΝ ΑΟΡΑΤΟ ΚΟΣΜΟ

Οι ερευνητές μπορούμε να κάνουμε κάποιες υποθέσεις(ίσως σχετικά τολμηρές)σχετικά με τη φύση των φαντασμάτων.
Έτσι, μπορούμε να υποθέσουμε πως αν «ο χώρος των φαντασμάτων» πληρεί ζωής, θα πρέπει να έχει  και άλλα όντα εκτός από τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν σε κάποιο ατύχημα.
Σύμφωνα με αυτή τη λογική έχουμε(υποθετικά πάντα)τις εξής κατηγορίες.
1.     Φαντάσματα από ανθρώπους που πέθαναν χωρίς να ολοκληρώσουν το έργο της Ψυχής τους.Αυτοί χωρίζονται σε υποκατηγορίες όπως αυτούς που  : α)αυτοκτόνησαν β)πέθαναν με βίαιο τρόπο ή δολοφονήθηκαν γ) βαριά ασθένεια.
2.     Φαντάσματα κακότροπων ή μαυρόψυχων ανθρώπων όπως α)δολοφόνων β)άπληστων ανθρώπων γ)Βασιλιάδων και Ηγετών διψασμένων για εξουσία – ακόμα και αν ήταν να πνίξουν τον κόσμο στο αίμα δ)ληστών, λωποδυτών και απατεώνων ε)στρατιωτών
3.     Φαντάσματα ανθρώπων που έπεσαν στη μάχη υπηρετώντας την πατρίδα, το κοινό καλό και γενικά είναι ψυχές ηρώων. Οι Δροσουλίτες της Κρήτης στο Φραγκοκάστελο είναι το πιο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα.
4.     Φαντάσματα πλοίων. Ιστορίες γι’ αυτά υπάρχουν πολλές αλλά δυστυχώς λόγω της δυσκολίας προσέγγισής δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία
5.     Φαντάσματα σε μηχανές. Μια πρόσφατη κατηγορία φαντασμάτων που ακόμη δεν έχει διερευνηθεί αρκετά.
6.     Φαντάσματα Μη – Ανθρώπινα(ή Έξω – ανθρώπινα. Προτιμήστε εσείς ορολογία).
Οι κατηγορίες αυτές θα μπορούσαν να χωριστούν και σε άλλες μικρότερες αλλά ο γράφων υποθέτει πως είναι αρκετά αναλυτικές ήδη.
Μεταξύ των Μη – Ανθρώπινων, ο υποφαινόμενος, θεωρεί πως σ’ αυτές ανήκουν και τα poltergeist, ενώ τα πνεύματα των προγόνων που αναφέρουν διάφορες Αφρικανικές θρησκείες είναι μάλλον φαντάσματα κάποιων συγγενικών προσώπων και άρα ανθρώπινης προέλευσης.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Τα παραπάνω είναι απλώς μια απόπειρα – ένα σκεπτικό ίσως κάπως τολμηρό – που αποσκοπεί, με τα υπάρχοντα στοιχεία, να ρίξει λίγο παραπάνω φως στο όλο θέμα.
Έτσι, ο γράφων, θεωρεί την όλη κατηγοριοποίηση όντως σαν προσπάθεια.
Οι έρευνες που θα κάνει όμως η Ομάδα Μ.Α.Κ. θα είναι περισσότερο βασισμένες σε νέα στοιχεία παρά σε παλιά, πράγμα που ίσως αλλάξει πολλά στα όσα ξέρουμε σχετικά με τα φαντάσματα.


  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου